Algemene informatie

Officiële naam:  Stichting Brabant Innovatie en Technologie Stimulering (BITS)
Publieke naam: CoderDojo Breda

info@stichtingbits.nl
KvK: 68310544
Btw: NL8573.86.062.B.02
Bank: NL45 RABO 0342 3731 61

Doneren

Doneren kan op verschillende manieren:
TIjdens registratie van een kaartje, of via betaallink op de homepage.

Bedrijven en organisaties kunnen op structurele wijze bijdragen. Neem hiervoor contact op met een van de bestuursleden.

Doelstelling

De stichting BITS is ontstaan uit Stichting Coderdojo Breda. De stichting heeft tot doel kinderen (7-17) te begeleiden en te stimuleren om aan de slag te gaan met programmeren . Door de kinderen zelf de controle te geven over het leerproces, wordt hun nieuwsgierigheid aangewakkerd en leren ze van en met elkaar. Zo worden ze zowel op technisch en sociaal vlak gevormd tot de effectieve programmeurs die nodig zullen zijn in de toekomst.

DAN DOEN WE DOOR
  • periodiek (maandelijks) een Coderdojo te organiseren bij aangesloten partners, waarbij 30-50 kinderen kennis kunnen maken met diverse vormen en talen om te programmeren.
    Coderdojo is een wereldwijde organisatie waar 58.000 jonge mensen creatief bezig met technologie met de hulp van 12,000 vrijwilligers in 111 landen.
  • Het organiseren van de regiofinale van de FIRST Lego League. Een evenement waaraan zo’n 30 basis en middelbare scholen deelnemen. De winnaars gaan naar de Benelux finale en maken kans op een wereldwijde finale. Het evenement vindt plaats bij Avans. FLL is een wereldwijde competitie met 320.000 deelnemers, 40.000 teams in 98 landen, waar kinderen een Logo robot programmeren en een maatschappelijk project uitvoeren
  • Het organiseren van side-events die in de lijn liggen van bovenstaande thema’s

Bestuur

Voorzitter: Peter Brouwers
Secretaris: Marco Sprenkels

Huisregels

Download hier de huisregels van de evenementen die Stichting BITS organiseert. Door deel te nemen aan een evenement ga je akkoord met de huisregels.